ΞΑΝΘΗ: Απίστευτη λεωφορειοπειρατία από 5 ληστές

Λεωφορείο που μετέφερε 40 και πλέον γνωστούς εμπόρους από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη, έβαλαν στο στόχαστρό τους αργά χθες το βράδυ, πέντε συνολικά ληστές.

Το σχέδιο των δραστών, που ήταν πολύ καλά οργανωμένο, στέφτηκε με επιτυχία, αφού κατάφεραν να αποσπάσουν από τους εμπόρους μεγάλα χρηματικά ποσά
που είχαν μαζί τους προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλα προσωπικά τους, πολύτιμα αντικείμενα.

Το τουριστικό λεωφορείο είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 21:00, έκανε στάση για καφέ έξω από την πόλη της Ξάνθης. Όταν έγινε η επιβίβαση στο λεωφορείο, δύο άνδρες (ο ένας πρέπει να είχε μπει στο λεωφορείο από την αρχή του δρομολογίου) σηκώθηκαν όρθιοι και φώναξαν ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος χειροβομβίδα.

Ανάγκασαν τον οδηγό να πάει το λεωφορείο σε μια αγροτική περιοχή κι εκεί, αφού ακινητοποίησαν το όχημα, επιβιβάστηκαν άλλα δύο άτομα, που κρατούσαν καλάσνικοφ. Οι δράστες ζήτησαν από τους εμπόρους τα χρήματα και τα κοσμήματά τους και μάλιστα χτύπησαν με το κοντάκι των όπλων όσους τόλμησαν να αντιδράσουν.

Οι δράστες τους ανάγκασαν να κατέβουν από το λεωφορείο και άρπαξαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν πάνω τους.
Το τέλος ήρθε τυχαία, όταν μέσα στη νύχτα ακούστηκε μία σειρήνα. Οι ληστές, πιστεύοντας πως πρόκειται για περιπολικό της αστυνομίας, επιβιβάστηκαν σε ένα βανάκι όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι έμποροι παραμένουν στην Ξάνθη, και δίνουν καταθέσεις στην αστυνομική διεύθυνση για το απίστευτο περιστατικό που συνέβη το βράδυ. Το σημαντικό πάντως είναι, ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης