ΜΟΣΧΑ: 23 μέχρι στιγμής οι νεκροί στο αεροδρόμιο

Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί στο αεροδρόμιο της Μόσχαςκαι πάνω από 100 τραυματίες, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Και ενώ ο αριθμός αυξάνεται, το Reuters μεταδίδει ότι η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.


Το Ντομοντέντοβο, όπου έγινε η επίθεση, είναι το πλέον πολυσύχναστο από τα τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντεφάξ το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα είχε πιθανότατα ως δράστη κάποιον "καμικάζι" αυτόχειρα βομβιστή . Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σκηνές πανικού, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στο κατάμεστο από κόσμο τμήμα αφίξεων εξωτερικού. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό.

Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Το Ντομοντέντοβο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:40 τοπική ώρα (15:40 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου.

"Η έκρηξη σημειώθηκε στη ζώνη παράδοσης αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων", διευκρίνισε η υπεύθυνη της επιτροπής έρευνας Τατιάνα Μορόζοβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Interfax πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν καταφθάσει στο σημείο της έκρηξης.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν κυρήξει κατάσταση υψηλού συναγερμό και κάνουν ελέγχους και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, όπως το Μετρό. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και στα αεροδρόμια του Vnukovo και του Sheremetyevo.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός  Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε από αξιωματούχους για τη φονική επίθεση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης