12.000 Έλληνες με βαλίτζες έτοιμες για την “προσφυγιά”

Σκηνές των δεκαετιών του 50 και του 60 και μνήμες ξενιτιάς ξανάρχονται στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες μη μπορώντας να αντέξουν την ανεργία και τους μισθούς πείνας σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης παίρνουν το δρόμο για το εξωτερικό.


Δώδεκα χιλιάδες Έλληνες έχουν ήδη αποστείλει βιογραφικά τα δυο τελευταία χρόνια στο δίκτυο Eures (δίκτυο για την προώθηση της εργασίας) προκειμένου να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης ενώ έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας.
.
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ.
Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του EURES (http://eures.europa.eu).

Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να βάζουν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους και αναμένουν τις απαντήσεις των υποψήφιων υπαλλήλων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Ζέλερ γενικός διευθυντής της Αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Towerswatson, στην Ελλάδα παρατηρείται μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια εκ μέρους των εργαζομένων σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον στη χώρα.

Η ανασφάλεια αυτή επεκτείνεται και στο μέλλον των παιδιών τους. Έτσι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας σε χώρες του εξωτερικού ακόμα και από ανθρώπους που διαθέτουν εργασία ακόμα και σε στελεχιακό επίπεδο.

Μέχρι σήμερα από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί 847.907 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 550.697 βιογραφικά σημειώματα και 22.724 είναι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες.

Οι περισσότερες θέσεις Εργασίας, περίπου 500.000 παρέχονται στο Hνωμένο Bασίλειο 270.000 θέσεις στη Γερμανία, 73.000 στην Tσεχία και 71.000 στη Γαλλία.
 
http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης