ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ: Οι μεταβολές...

Συγχωνεύσεις και «μετακομίσεις» Υπηρεσιών


Πολλές αλλαγές, θεσμικές, οργανωτικές και λειτουργικές φέρνει το νέο έτος 2011, με καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετακομίσεις Διευθύνσεων της υπό κατάργηση Ν.A., στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης» και του Οργανισμού των Περιφερειών μετά την ψήφιση του σχετικού Π.Δ.

Μια κίνηση η οποία έρχεται να υπηρετήσει τριπλό στόχο: την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών και την μείωση της δαπάνης από τον περιορισμό των ενοικίων για τη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό των Περιφερειών και με βάση την ενημέρωση απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Κώστα Παππά, από 1-1-2011 επέρχονται οι παρακάτω μεταβολές σε επίπεδο Διευθύνσεων και Υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:

Η παλιά Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών μετονομάζεται σε Δ/νση Τεχνικών Έργων και σ’ αυτή θα ενταχθεί, ως Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος και η σημερινή Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων (ΔΕΒ). Η Δ/νση θα παραμείνει στο υπάρχον κτίριο στην περιοχή του Τριγώνου όπου εκεί θα στεγαστεί μελλοντικά και η (νυν) ΔΕΒ.

Σε ότι αφορά την Πολεοδομία της σημερινής Ν.Α., η αρμοδιότητα των οικοδομικών αδειών φεύγει και μεταφέρεται στο Δήμο, εκτός από τη Δ/νση Περιβάλλοντος, η οποία παραμένει, ως Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας. Σε πρώτη φάση η Πολεοδομία θα λειτουργεί στο υπάρχον κτίριο της περιοχής του Τριγώνου της Νομαρχίας ενώ είναι θέμα του Δήμου να αποφασίσει στην πορεία σχετικά με το χώρο λειτουργίας της.

Η Δ/νση Διοικητικού & Οικονομικού της παλιάς Νομαρχίας συνενώνεται σε μία Δ/νση που θα ονομάζεται «Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού» και θα αποτελείται από πέντε επιμέρους τμήματα για την καλύτερη υπηρεσιακή λειτουργία. Θα παραμείνει στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται σήμερα και η Νομαρχία.

Η Δ/νση Γεωργίας και η Δ/νση Κτηνιατρικής όπως τις ξέρουμε σήμερα, συνενώνονται σε μία Διεύθυνση, που θα ονομάζεται «Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής» και σ’ αυτή θα υπάγονται τα παρακάτω τμήματα:

1) Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου
2) Τμήμα Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής
3) Τμήμα Κτηνιατρικής
4) Τμήμα Αλιείας
5) Τμήμα Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού (η παλιά Τοπογραφική Υπηρεσία).
Αυτά τα πέντε τμήματα θα συνυπάρχουν λοιπόν σε μία Δ/νση και θα στεγαστούν μελλοντικά στο ίδιο κτίριο.

Το Τμήμα Βιομηχανίας συγχωνεύεται με το Τμήμα Εμπορίου σε μία Διεύθυνση, που θα ονομάζεται «Διεύθυνση Ανάπτυξης» και θα λειτουργεί στο υπάρχον κτίριο που τα τμήματα αυτά λειτουργούν και σήμερα.

Η Δ/νση Συγκοινωνιών μετονομάζεται σε «Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών» και θα λειτουργεί εκεί που είναι τώρα, επί της περιφ. οδού & Αράχθου. Στη νέα αυτή Δ/νση θα υπάγεται και το ΚΤΕΟ, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί στους Αγίους Αναργύρους.

Επίσης σε ότι αφορά τη Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας, ορισμένες αρμοδιότητες όπως τα προνοιακά επιδόματα φεύγουν από αυτήν και μεταφέρονται στους Δήμους ενώ άλλες παραμένουν. Η Δ/νση Υγείας & Πρόνοιας θα μετονομαστεί σε «Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας».

Για ορισμένες Υπηρεσίες η μεταφορά στο νέο χώρο εργασίας θα γίνει άμεσα, εντός των επόμενων ημερών ενώ για άλλες μπορεί να απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα ενός ή δύο μηνών μέχρι να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν υπό τη νέα Διεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης