ΑΡΤΑ: Η κρίση χτύπησε και τα ταξί

Μειωμένη έως και 60% είναι η κίνηση στα ΤΑΧΙ σε σχέση με πέρσι, δείγμα και αυτό της κρίσης η οποία πλήττει όλους τους κλάδους επαγγελματιών.

«Δεν έχουμε πού να βάλουμε τα αυτοκίνητά μας στις πιάτσες» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ Άρτας Φώτης Κέφης τονίζοντας πως, με εξαίρεση τις τελευταίες μέρες που ο κόσμος κάπως άρχισε να κινείται.


'Ολο το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο στις γιορτές, καταγράφηκε σημαντική πτώση του μεταφορικού έργου, με το 40% μόνο των χρηστών Ταξί να εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν για τις μεταφορές τους.

Κι ενώ το μεταφορικό έργο έχει μειωθεί, απεναντίας τα λειτουργικά έξοδα τραβάν την ανηφόρα. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει πολλούς επαγγελματίες στα όρια της επιβίωσης αφού με το ζόρι καταφέρνουν να βγάζουν τα έξοδά τους και να πληρώνουν τα λειτουργικά και τα ασφάλιστρα που για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα είναι πολύ υψηλότερα απ’ ότι των υπολοίπων.

Ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Αυτ/στών ΤΑΧΙ κ. Φώτης Κέφης δήλωσε: «Οπωσδήποτε δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε έξω από τη κρίση ή από τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν διότι κι εμείς αποτελούμε έναν κρίκο της γενικότερης αλυσίδας. Οπωσδήποτε και εμάς η κρίση αυτή μας έχει επηρεάσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Δεν θα μπορούσαν οι δυο μέρες (σ.σ. που αυξήθηκε η κίνηση στην αγορά) να δώσουν μια ανάσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και πράγματι όπως και τα εμπορικά καταστήματα έτσι κι εμείς είχαμε μια μεγάλη μείωση γενικότερη κι όχι μόνο τώρα τα Χριστούγεννα, η οποία μας κάνει και λέμε – όπως κι όλοι άλλωστε – κάθε πέρσι και καλύτερα.

Γενικότερα η χρήση του ΤΑΧΙ έχει φτάσει σ’ ένα επίπεδο του 40%. Δηλαδή η χρήση έχει πέσει κατά μεγάλο ποσοστό 60%. Αυτό γίνεται αντιληπτό όχι μόνο τώρα στις γιορτές αλλά και το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έχουμε πού να βάλουμε τα αυτοκίνητά μας στις πιάτσες».

Παρ’ όλη την περιορισμένη κίνηση ο κλάδος των Ε.Δ.Χ. (ταξί) λαμβάνοντας υπ’ όψη την δύσκολη οικονομική θέση ολόκληρης της κοινωνίας και τις δυσκολίες των συμπολιτών μας, αποφάσισε ότι στην περίοδο των εορτών δεν θα καταβληθεί από τους χρήστες των ΤΑΧΙ το καθιερωμένο Δώρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης