ΑΘΗΝΑ: Η βόμβα στο Πρωτοδικείο Αθήνας δεν είχε θύματα

Εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα

 

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν «Πυρήνες» ή «Επαναστατικό Αγώνα» 

 Στις 8:23 σημειώθηκε η έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένη κλεμμένη μοτοσυκλέτα έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους.


Πριν την έκρηξη είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 7:38 στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER όπου άγνωστος ενημέρωνε ότι η έκρηξη θα γινόταν σε 40 λεπτά, δίνοντας μάλιστα πληροφορίες ακόμα και για την πινακίδα της κλεμμένης μηχανής.

Ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία όπου ο άγνωστος διευκρίνιζε για δεύτερη φορά το σημείο που θα γινόταν η έκρηξη.

Από την έκρηξη κάηκαν αυτοκίνητα και σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και στη γύρω περιοχή.

Η Αστυνομία εκκένωσε εγκαίρως το κτίριο του Πρωτοδικείου, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματίας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν «Πυρήνες» ή «Επαναστατικό Αγώνα» 

Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι anfo, γι' αυτό και στο σημείο μυρίζει έντονα πετρέλαιο και αμμωνία. Η αντιτρομοκρατική βλέπει πίσω από το χτύπημα  «Πυρήνες της Φωτιάς» ή «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς η εκρηκτική αυτή ύλη έχει χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα αυτών των δύο οργανώσεων.



Συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιηθεί σε παγιδευμένο μηχανάκι delivery έξω από το υπουργείο Οικονομικών (12/12/2005, με τρεις τραυματίες), και σε ποδήλατο έξω από την οικία του Γιώργου Βουλγαράκη (30/5/2006), την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ανώτατοι αξιωματικοί μιλούν για ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενόψει της δίκης στις 17 Ιανουαρίου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μηχανής, την οποία είχαν παρκάρει έξω από το Πρωτοδικείο, ενώ ο άγνωστος που τηλεφώνησε είχε δώσει και τον αριθμό κυκλοφορίας του, γι'αυτό και εντοπίστηκε άμεσα. Όπως διαπιστώθηκε η μηχανή είχε κλαπεί χθες από το Γαλάτσι.
Από την ισχυρότατη έκρηξη, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και σε γύρω κτίρια, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.


 
Οι πρώτες μαρτυρίες

Η ομάδα των ΤΕΕΜ έχει περισυνελέξει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία και στάλθηκαν στα εργαστήρια για να εξεταστούν. Παράλληλα, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν μαρτυρία περαστικού, που ανέφερε ότι ήταν στο σημείο στις 6:30 και είδε δύο νεαρούς ντυμένους αστυνομικούς να παρκάρουν τη μηχανή και να λένε ότι χάλασε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τους είδε να πηγαίνουν στο καρτοτηλέφωνο και τελικά να επιβιβάζονται σε λευκό φορτηγάκι, το οποίο οδηγούσε τρίτος νεαρός.
Αξίζει να σημειωθεί ο αστυνομικός, ο οποίος είχε υπηρεσία στο Πρωτοδικείο δεν αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις (δεν είδε τίποτα), ενώ στο κτίριο δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ