ΑΡΤΑ: Όμορφα κάλαντα από το Μουσικό Σχολείο

Από τα ωραιότερα κάλαντα που ακούστηκαν αυτές τις μέρες, ήταν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που τραγούδησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας κατά τις επισκέψεις τους την παραμονή των Χριστουγέννων στο Δημοτικό Σχολείο Γραμμενίτσας, στο εργοστάσιο της ΙΟΝ, στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Ν. Άρτας «Αγία Θεοδώρα», στο Γηροκομείο και στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.


Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρουσίασαν κάλαντα των εορτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σκορπίζοντας νότες αισιοδοξίας και μελωδίες αγάπης σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Μια δραστηριότητα του Μουσικού Σχολείου η οποία υπηρετεί παιδαγωγικούς στόχους, ερχόμενοι σε επαφή οι μαθητές με εργασιακούς χώρους και χώρους κοινωνικού ενδιαφέροντος αλλά και με τη διαφορετικότητα και η οποία συνάδει με την εξωστρέφεια που επιχειρεί το Μουσικό Σχολείο προς την τοπική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Θεοδώρα» Χαράλαμπος Μπίζας δήλωσε: «Ήταν μια επίσκεψη η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα τη σημερινή ημέρα γιατί συνδυάζει δύο σκοπούς. Ο ένας ο σκοπός είναι ότι σαν σύλλογος δεχθήκαμε τα κάλαντα από ένα μουσικό σχολείο και ευχαριστηθήκανε τα παιδιά ακούγοντας κάποιες διαφορετικές φωνές με μουσικά όργανα και την παρουσία όλων των μαθητών του μουσικού σχολείου και δεύτερον και κυριότερο όμως τα παιδιά αυτά αποκτήσανε και μια εμπειρία σε μια διαφορετικότητα που υπάρχει στη ζωή μας και πρέπει να την αποδεχθούμε γιατί δεν ξέρουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή τι συμβαίνει.

Εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα παιδί και να μην αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτά αλλά τουλάχιστον όμως γνωρίσανε τη διαφορετικότητα και τα ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία τους εδώ σήμερα». Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας Ανθούλα Ζιώρη δήλωσε: «Η εικόνα των παιδιών το δείχνει αυτή τη στιγμή, το Μουσικό Σχολείο πλέον έχει επιβληθεί στο νομό της Άρτας.

Η δουλειά που γίνεται, οι μαθητές μας, οι οικογένειές τους που το ‘χουν αγκαλιάσει είναι οι πολλαπλασιαστές του σχολείου μας. Το Μουσικό Σχολείο στα επόμενα χρόνια θα επιβληθεί πλέον και θ’ αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην εκπαιδευτική πραγματικότητα του νομού μας. Οι επισκέψεις μας δεν έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα οπότε βλέπετε δεν πάμε ούτε στην πλατεία ούτε σε μαγαζιά. Επιλέξαμε τους χώρους.

Οι επισκέψεις μας είναι ενταγμένες στους παιδαγωγικούς στόχους που έχει θέσει το σχολείο μας και όπου πήγαμε τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους». Στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009, φοιτούν σήμερα 33 παιδιά, στην Α’ και στη Β’ τάξη Γυμνασίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης