ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ: Δύο νέα προγράμματα

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει τις Επιχειρήσεις –Μέλη του ότι δημοσιεύτηκαν οι επίσημοι κανονισμοί των δύο νέων προγραμμάτων που αφορούν την ενίσχυση επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εκδοτικών και εκτυπωτικών επιχειρήσεων κατά κανόνα, για την υλοποίηση επενδύσεων στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.


Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιούνται από την εταιρεία ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ Α.Ε. του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (www.ypoian.gr).

Ειδικότερα η δράση digi-retail, απευθύνεται στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και ενισχύει την αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με σκοπό την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης του κύκλου εργασιών τους, με χρήση προηγμένων τεχνολογιών.

Η Δράση digi-content, απευθύνεται στις επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν επενδύσεις στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου (εκδοτικές και εκτυπωτικές επιχειρήσεις κατά κανόνα), για τη δημιουργία και ηλεκτρονική διανομή ψηφιοποιημένων υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την φιλοσοφία των δύο προγραμμάτων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τις χρηματοδοτούμενες ενέργειες & δαπάνες, το ύψος και το είδος ενίσχυσης, τους προϋπολογισμούς των 2 Δράσεων, καθώς και την διαδικασία υποβολής προτάσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση του Επιμελητηρίου Άρτας (αρμόδιος κ. Χρήστος Κολοβός) τηλ. 2681028728.

Επίσης οι δύο προκηρύξεις είναι αναρτημένες τόσο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Άρτας, όσο και της εταιρείας ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ Α.Ε.(www.digitalaid.gr ) και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (www.ypoian.gr).

Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου τονίζεται πως «Επειδή οι επιχειρήσεις έχουν μικρό περιθώριο για την υποβολή προτάσεων, σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την πλευρά τους θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και συντονισμένα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ