Τρισάγιο για τους αδικοχαμένους 2 αστυνομικούς

Δημ. Βλαχοπάνος: Η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό των οικογενειών, όπως και οι συνάδελφοί τους, που συμπαρίστανται ακόμη με μεγάλη αγάπη.

Μνήμες από την πιο εφιαλτική παραμονή Πρωτοχρονιάς της ζωής τους ξύπνησαν για τα μέλη των οικογενειών των δύο αστυνομικών Κωνσταντίνου Βλαχοπάνου και Δημήτρη Κώτση, που σκοτώθηκαν πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, από τον Ρώσο κακοποιό Μαξίμ Ζελίν κατά τη μεταγωγή του από τα Ιωάννινα στις φυλακές της Λάρισας.


Στο σημείο, όπου οι δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες που έριξε εναντίον τους ο Ρώσος κακοποιός, τελέστηκε χθες το πρωί το καθιερωμένο ετήσιο τρισάγιο, παρουσία της ηγεσίας της αστυνομίας από την Ήπειρο και τα Ιωάννινα, εκπροσώπων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων από τα Ιωάννινα και τα Τρίκαλα και φυσικά δεκάδων συγγενών των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, όμως οι πληγές που άνοιξαν οι σφαίρες από το όπλο του Ρώσου δραπέτη και δολοφόνου στις οικογένειές των δύο θυμάτων, δύσκολα θα κλείσουν. Η Πολιτεία αλλά και το αστυνομικό σώμα, όπως επίσης οι συνάδελφοι των δύο αδικοχαμένων, στάθηκαν στο πλευρό των οικογενειών, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, εκείνο που σκέφτονται τα μέλη των οικογενειών δεν είναι τίποτε άλλο από το να είχαν κοντά τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στο τρισάγιο παρέστησαν ο αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, ταξίαρχος Κ. Σκαλτσάς και ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, επίσης ταξίαρχος Ν. Βάντζος, όπως και δεκάδες αστυνομικοί από τα Ιωάννινα και τα Τρίκαλα. Λίγα λουλούδια στο μνημείο που έστησε με δαπάνες της η ΕΑΥΝΙ, άφησαν οι συγγενείς των θυμάτων και εκπρόσωποι της αστυνομίας και των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο πόνος είναι ανείπωτος για τις οικογένειες των δύο θυμάτων, που περιμένουν τη δικαίωσή τους, έστω και μετά από χρόνια, στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου έχουν προσφύγει ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, όσο ψηλά κι αν αυτοί εντοπίζονται.

Ο αδελφός του Κων. Βλαχοπάνου, Δημήτρης τόνισε, ότι αποδείχτηκε η χαλαρότητα με την οποία γινόταν οι μεταγωγές των κρατουμένων, χωρίς να πληρούνται οι όροι και οι κανόνες, ωστόσο δεν παρέλειψε να πει, ότι υπήρξαν και στιγμιαία ανθρώπινα λάθη που επηρέασαν την κατάληξη των γεγονότων.«Η υπηρεσία αντιμετώπιζε τις μεταγωγές ως υποθέσεις ρουτίνας και με μία πρωτοφανή χαλαρότητα. Δεν αποκλείεται και κάποιο ανθρώπινο λάθος, να επηρέασε και να φτάσαμε σε αυτήν την κατάληψη.

Η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό των οικογενειών, όπως και οι συνάδελφοί τους, που συμπαρίστανται ακόμη με μεγάλη αγάπη. Δεν υπάρχει καμία σκιά στο Σώμα και τους συναδέλφους, γιατί σκέφτονται κι αυτοί, ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση των δύο ανθρώπων μας», σημείωσε ο κ. Βλαχοπάνος.

 http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης