ΑΕΡΙΟ: Χρωστάμε 190 εκ.δολ. στην Τουρκία...

«Η Ελλάδα μας χρωστάει 190 εκατ. δολ. για αγορά φυσικού αερίου από την εταιρεία BOTAS και εκτίθεται διεθνώς, που καθυστερεί να μας πληρώσει» δήλωσε Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, στον τουρκικό τύπο.

Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες Zaman και Hürriyet, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται να χρωστάει τα 190 εκατ. δολ. εδώ και τέσσερα χρόνια.


Ο τίτλος της Zaman είναι «Η Τουρκία δίνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα που βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας», ενώ η Hürriyet έχει τον τίτλο «Από την Ελλάδα έχουμε να λάβουμε 190 εκτ. δολάρια».

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας εμφανίστηκε ανεκτικός απέναντι στην Ελλάδα και τόνισε στις δηλώσεις του, με αλαζονικό ύφος: «Δείχνουμε κάποια ανεκτικότητα και ελαστικότητα στην καταρρέουσα Ελλάδα για την είσπραξη αυτού του χρέους για την αγορά του φυσικού αερίου και διαρκώς σκέπτομαι τους τρόπους που μπορώ να βοηθήσω την Ελλάδα, την οποία στο δημοτικό μας την παρουσίαζαν ως εχθρική».

Το θέμα θα έρθει σύντομα στην ελληνική Βουλή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με την οποία καλείται η υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, να απαντήσει για το παρασκήνιο αυτής της πρωτοφανούς ιστορίας που εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα.

''Εκεί, που μας χρωστούσαν μας, πήραν και το βόδι'' σχολίασε μιλώντας στο newsbomb.gr ο κ. Βελόπουλος, προσθέτοντας, ότι με την εν λόγω υπόθεση  αποδεικνύεται, πόσο πλημμελής είναι στην Ελλάδα η άσκηση των καθηκόντων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων εν αντιθέσει με την Τουρκία.

http://www.newsbomb.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ