Wikileaks: Αναμένονται αποκαλύψεις & για Ελλάδα

Μυστικά ντοκουμέντα του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπαρτμεντ έρχονται στο φως από τον ιστότοπο Wikileaks και αναμένεται να προκαλέσουν σάλο τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα.

Τα ντοκουμέντα αφορούν τους πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Ρωσία αλλά και την Ελλάδα. Ο Wikileaks διαβεβαιώνει ότι οι αποκαλύψεις θα είναι τρομακτικές.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα απόρρητα έγγραφα και ντοκουμέντα που αναμένεται να έρθουν στο φως στην πραγματικότητα είναι οι συνομιλίες των Αμερικανών πρεσβευτών στη χώρα μας, με αξιωματούχους των ελληνικών κυβερνήσεων.

Αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ, το σκοπιανό, το ελληνοαλβανικό και το κυπριακό! Επιπλέον ανάμεσα στα έγγραφα φέρονται να υπάρχουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών.

Ανάλογου περιεχομένου είναι και τα ντοκουμέντα που θα δοθούν στη δημοσιότητα για την Ρωσία, ενώ σάλος υποστηρίζει ο ιστοτόπος θα προκληθεί με όσα αποκαλυφθούν για το παρασκήνιο των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η δημοσίευση των εγγράφων αναμένεται σήμερα ή το πολύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στον ιστότοπο, στις εφημερίδες New York Times, Guardian και το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ακτιβιστών του, θα δημοσιευθούν ξανά γύρω στις 100.000 έγγραφα και ντοκουμέντα, τα οποία αφορούν αυτή τη φορά την απόρρητη αλληλογραφία των 300 αμερικανικών πρεσβειών και προξενείων ανά τον κόσμο με την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις αμερικανικές πρεσβείες να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους αρχείο από το 2006 μέχρι το 2009 και σε περίπτωση που ανακαλύψουν σημαντικές απόρρητες πληροφορίες να ενημερώσουν κατεπειγόντως στο υπουργείο, ώστε να ενημερωθούν έτσι η αμερικανική κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών που πιθανόν εμπλέκονται στις αποκαλύψεις.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών φοβάται επίσης μήπως δημοσιευθούν και φάκελοι που αφορούν τους κρατουμένους στο Γκουαντάναμο και γενικά το στρατόπεδο.

Πηγή: epikaira.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης