ΡΩΣΙΑ: Γιορτάζουν αύριο την Λαϊκή Ενότητα...

Αύριο η Ρωσία θα γιορτάσει την Ημέρα της Λαϊκής Ενότητας, γιορτή των νέων, που καλείται να θυμίσει στους Ρώσους τη δύσκολη ιστορία τους. Η εφημερίδα «Ρωσίσκαγια γκαζέτα» γράφει ότι οι ρίζες της ανάγονται σε γεγονότα, που διαδραματίστηκαν πριν σχεδόν 4 αιώνες.


Στις 4 Νοεμβρίου του 1612 ο λαϊκός στρατός με επικεφαλής τον ηγεμόνα Ντμίτρι Ποζάρσκι και τον Κουζμά Μίνιν εκδίωξαν τους Πολωνούς εισβολείς από τη Μόσχα.

Η παράδοση του γιορτασμού αυτού του γεγονότος είχε διακοπεί το 1917 εξαιτίας της επανάστασης. Όπως και οποιοσδήποτε νεωτερισμός, η Ημέρα της Λαϊκής Ενότητας στην αρχή προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις στην κοινωνία, γράφουν πολλές εφημερίδες.

Μερικοί θεωρούσαν ότι η νέα γιορτή έχει ισχυρή κοινωνική ζήτηση και με την πάροδο του χρόνου θα εξελιχτεί σε απόλυτα φυσική για τους Ρώσους, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από άλλη μιά αργία.

Παρόλ΄ αυτά, η τάση της θετικής στάσης των ρώσων πολιτών προς αυτή τη γιορτή ενδυναμώνει – σύμφωνα με τα δεδομένα κοινωνιολόγων, σήμερα ο αριθμός των πολιτών που ξέρουν ποιά είναι η ουσία της σε σύγκριση με το 2005 έχει τετραπλασιαστεί.

 Photo: RIA Novosti

Πηγή: "Η Φωνή της Ρωσίας" 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης