Ο Πρόεδρος της Σερβίας ζήτησε συγνώμη

Ιστορική επίσκεψη στο Βούκοβαρ πραγματοποιεί χθες ο Σέρβος πρόεδρος κ. Μπόρις Τάντιτς για να αποτίσει φόρο τιμής στους αμάχους που σκοτώθηκαν από τις σερβικές δυνάμεις κατά την κατάληψη της πόλης έπειτα από τρίμηνη πολιορκία το Νοέμβριο του 1991. Ο Τάντιτς είναι ο πρώτος ηγέτης της Σερβίας που αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της σφαγής.

Ο πρόεδρος της Σερβίας έφτασε λίγο μετά τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) με οχηματαγωγό πλοίο της γραμμής που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ενώνει το Βούκοβαρ με την κοινότητα Μπακ, που βρίσκεται στη σερβική όχθη του Δούναβη.

Τον κ. Τάντιτς υποδέχθηκε στην προκυμαία ο Κροάτης ομόλογός του κ. Ιβο Γιοσίποβιτς και ο δήμαρχος του Βούκοβαρ Ζέλικο Σάμπο, καθώς επίσης και περίπου 100 κάτοικοι της πόλης.

Η επίσκεψη Τάντιτς, της οποίας αναμένεται να ακολουθήσει και επίσημη επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ εντός του τρέχοντος μηνός, εκλαμβάνεται ως ένα ακόμη βήμα προς τη συμφιλίωση των δύο χωρών.

Ο Σέρβος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο για τους 260 αμάχους που είχαν αναζητήσει άσυλο σε νοσοκομείο του Βούκοβαρ και δολοφονήθηκαν από τις γιουγκοσλαβικές δυνάμεις.Μαζί με τον Κροάτη ομόλογό του κ. Γιοσίποβιτς θα επισκεφθεί επίσης νεκροταφείο, όπου σκοτώθηκαν 18 Σέρβοι χωρικοί από Κροάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης