Κ. Μπόβολος: "Δημιουργική αντιπολίτευση στο νέο Π.Σ."

Για δημιουργική αντιπολίτευση μέσα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο κάνει λόγο ο Κώστας Μπόβολος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Άρτας με το συνδυασμό του Ευάγγελου Αργύρη «Ήπειρος – Τόπος να ζεις» που καταλαμβάνει τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Π.Σ. βάσει των αποτελεσμάτων του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών.

Ο κ. Μπόβολος επιχειρώντας παράλληλα και μια πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος δήλωσε:
«Στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αφού έτσι έκρινε ο ηπειρωτικός λαός τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μας ψήφισαν, θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εκείνους που έκριναν ότι θα πρέπει να είμαστε στην αντιπολίτευση και θέλω να τους ευχαριστήσω διότι ήρθαν και ψήφισαν.

Και όχι μόνο ήρθαν και ψήφισαν, εξεδήλωσαν και άποψη διότι πολλή συζήτηση γίνεται για την αποχή και θεοποίηση της αποχής κι ότι η αποχή είναι πολιτικό μήνυμα κι ότι η αποχή είναι πολιτική στάση. Η αποχή για μένα είναι αποποίηση ευθυνών, είναι ότι εξουσιοδοτώ κάποιους άλλους να αποφασίζουν για μένα και το κυριότερο απ’ όλα οδηγούμαστε σε μία λογική όπου οι λίγοι θ’ αποφασίζουν για τους πολλούς.

Και όταν οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς μπορεί να χειραγωγηθεί και το φρόνημά τους από οποιονδήποτε, είτε οικονομικά συμφέροντα είτε οποιονδήποτε και τότε οδηγούμαστε σε μία ελεγχόμενη δημοκρατία. Άρα γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ κι εκείνους που ήρθαν και ψήφισαν και δεν μας ψήφισαν.

Να δώσω συγχαρητήρια στον κύριο Παππά, να δώσω συγχαρητήρια στον κύριο Καχριμάνη, να τους ευχηθώ όλα όσα είπαν στο πρόγραμμά τους να καταφέρουν να τα υλοποιήσουν στην Ήπειρο, να πάει η Ήπειρος μπροστά, να τους βοηθήσουμε κι εμείς με δημιουργικές προτάσεις και με αντιπολίτευση δημιουργική.

Βέβαια όπου διαφωνούμε κι όπου θεωρούμε ότι τα συμφέροντα των ηπειρωτών ή των αρτινών θίγονται θα έχουμε διαφορετική πρόταση και δεν θα έχουμε στείρα άρνηση. Θα κάνουμε κριτική και θα έχουμε μία δημιουργική σχέση μέσα στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Τους εύχομαι από καρδιάς να καταφέρουν να πάνε την Ήπειρο μπροστά διότι το έχει ανάγκη ο τόπος μας κι αυτή είναι μια απ’ τις τελευταίες ευκαιρίες οι οποίες παρουσιάζονται.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Γιάννη τον Παπαλέξη για την εκλογή του στο Δήμο Αρταίων, να του ευχηθώ τα καλύτερα και να του πω ότι σε ό,τι μας χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του. Τώρα σε σχέση με την ανάγνωση του αποτελέσματος πώς, τι και γιατί η παράταξή μας δυστυχώς ήταν υποχρεωμένη να λειτουργήσει μέσα σ’ ένα εκλογικό τοπίο το οποίο ήταν γεμάτο αγκάθια κι αυτό γιατί η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της από τη μεταπολίτευση και μετά, η πολιτική συγκυρία ήταν δυσβάσταχτη για το ΠΑΣΟΚ και φυσικά ο συνδυασμός έγινε ο αποδέκτης όλης της αντίδρασης.

Οι περισσότεροι φίλοι, μέλη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν λειτούργησαν στη λογική του ψηφίζουμε αλλά λειτούργησαν στη λογική του καταψηφίζουμε και στέλνουμε μήνυμα αυτομαστιγώνοντας την ίδια την παράταξή τους. Δεν πειράζει εδώ είμαστε να τα αντέξουμε κι αυτά.

Θα κάνουμε ανάλυση του αποτελέσματος ποιοι έφταιξαν, ποιοι δεν έφταιξαν και το μήνυμα το οποίο βλέπω ότι βγαίνει είναι ότι η Τ.Α. σιγά-σιγά πρέπει να παίρνει απόσταση ασφαλείας από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές, να λειτουργεί με αυτοδιοικητικά κριτήρια διότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν σ’ αυτές τις εκλογές αδικήθηκαν διότι δεν ακούστηκαν ούτε οι φωνές τους ούτε τα προγράμματά του παρά μονοπωλούνταν το κέντρο βάρος του ενδιαφέροντος και ειδικά στα κεντρικά κανάλια από τις προτάσεις Σαμαρά, τις προτάσεις Παπανδρέου, απ’ τα διλήμματα του ενός και τα διλήμματα του άλλου.

Γι’ αυτό λέω ότι κάποια στιγμή πρέπει να παίρνει απόσταση αυτό το κομμάτι από την κεντρική πολιτική σκηνή και ν’ αναδεικνύονται συνδυασμοί και παρατάξεις μέσα από πολυκομματικά κριτήρια και με άλλους τρόπους ανάδειξης και των ίδιων των υποψηφίων και εμού δηλαδή, για να μην εξαιρώ και τον εαυτό μου».

 Πηγή: www.arta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης