Αναζητούν βενζίνη για να μεταφέρουν τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια...!!

Ενώ οι πάντες ασχολούνται με τις εκλογές της Κυριακής, τα οικονομικά στους δύο μεγαλύτερους Δήμους της Μαγνησίας, του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, είναι στον χειρότερο δυνατό βαθμό που ήταν ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Προβλήματα που θα προκύψουν με έντονο και επιτακτικό τρόπο μόλις καταλαγιάσει ο αχός από την προεκλογική αντιπαράθεση των ημερών. Προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά και τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου και η οποία μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της από την πρώτη μέρα του νέου έτους θα πρέπει να δώσει αληθινή μάχη προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.

Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν χειρότερα στο Δήμο Βόλου, λένε σημαίνοντα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου με μακρά και ευδόκιμη θητεία, που έχουν συνολική εικόνα για τα οικονομικά. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη χθες γίνονταν εναγώνιες προσπάθειες για να εξασφαλιστούν καύσιμα προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων που πρέπει να κινηθούν σήμερα και αύριο τα δημοτικά οχήματα τα οποία θα μεταφέρουν στα εκλογικά κέντρα το εκλογικό υλικό με τις κάλπες και τους σάκους με τα ψηφοδέλτια!

Δεν είναι όμως μόνον τα καύσιμα. Εδώ και καιρό στο Δήμο πολλοί είναι οι υπάλληλοι που παραπονούνται ότι δεν έχουν τόνερ και μελάνι για τους εκτυπωτές και τις συσκευές του φαξ, με την επίσημη υπηρεσιακή εκδοχή να αντιτείνει ότι τα σχετικά εντάλματα είναι στον Επίτροπο προκειμένου να πληρωθεί ο προμηθευτής, έτσι ώστε ο τελευταίος να προμηθεύσει τη νέα ποσότητα με τα αναλώσιμα που έχουν γίνει είδος εν ανεπαρκεία.

Τα ίδια και στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Δεν είναι όμως μόνον στο Δήμο Βόλου τραγική η οικονομική κατάσταση. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο γειτονικό Δήμο Νέας Ιωνίας. Χθες ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Ιωνία» κ. Δημήτρης Οικονόμου είπε ότι νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας δεσμεύτηκε ότι θα τους πληρώσει μέσα στο Νοέμβριο τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για το μήνα Οκτώβριο. Ωστόσο ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε έντονα προβληματισμένος αν θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του Δημάρχου, καθώς όπως σημείωσε οι πληροφορίες που έχει ο ίδιος από τα στελέχη των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών είναι ότι «στα ταμεία του Δήμου δεν υπάρχει σάλιο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

 Πηγή: NewsBeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης