Αρκούδες στα Τζουμέρκα

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την πληροφορία ότι στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, παρατηρείται μια ασυνήθιστη παρουσία πολλών αρκούδων, οι οποίες σύμφωνα πάντα με την πληροφορία, κινούνται μεταξύ Αθαμανίου και Μεσούντας.

Έτσι ανατρέξαμε σε ειδικευμένη ρωσική ιστοσελίδα για να πληροφορηθούμε για το πως πρέπει κάποιος να αντιδράσει σε περίπτωση που θα συναντηθεί με το συμπαθές κατά τα άλλα αυτό ζώο. "Μην κινείστε και παραμείνετε ήρεμοι" σε περίπτωση που συναντηθείτε με μία αρκούδα, συμβουλεύουν τους πολίτες οι διάφορες ρωσικές αρχές.
"Πάνω από όλα μην κινείστε και παραμείνετε ήρεμοι", συμβουλεύουν οι αρχές στην ρωσική Δημοκρατία των Κόμι σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί αντιμέτωπος με μία αρκούδα, καθώς τον τελευταίο καιρό αρκετές έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής.

"Κοιτάξτε την αρκούδα και απευθυνθείτε της με αυτοπεποίθηση, χωρίς ποτέ να γυρίσετε την πλάτη σας. Σε περίπτωση επίθεσης, μην κάνετε πίσω ούτε κατά μία ίντσα! Επιπλήξτε την, κοιτάξτε την κατευθείαν στα μάτια και κάντε την να καταλάβει ότι θα της επιτεθείτε", γράφει το κείμενο με τίτλο: "Πως να συμπεριφερθείτε κατά την διάρκεια μιας συνάντησης με μία αρκούδα".

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία αρκούδα χρειάζεται τουλάχιστον 50 κιλά τροφίμων κάθε ημέρα το φθινόπωρο για να δημιουργήσει το απαραίτητο λίπος ενόψει του χειμώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης