Το νέο γήπεδο της ΔΙΝΑΜΟ Μόσχας

1,6 δις δολ θα κοστίσει το VTB Arena! Πρόκειται για το νέο γήπεδο της Διναμό Μόσχας, την VTB Arena, για το οποίο έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες, η κατασκευή του ξεκινάει άμεσα και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2016.

Οι Μοσχοβίτες έχουν αναγκαστεί να «ξεσπιτωθούν», καθώς τα τελευταία χρόνια το «Διναμό Στέιντιουμ» αδυνατούσε να καλύψει τις ανάγκες του συλλόγου και η νέα ιδιοκτησία πριν από δύο χρόνια αποφάσισε την κατασκευή ενός νέου γηπέδου στη θέση του παλιού.

Η ομάδα μετακόμισε το 2008 στη νεόχτιστη «Χίμκι Αρένα» και επιτέλους όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου πολυμορφικού σταδίου, με στόχο τα εγκαίνια να λάβουν χώρα το 2016.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου 45.000 θέσεων, γήπεδο χόκεϊ που θα μπορεί να φιλοξενεί 10.000 θεατές και θα μετατρέπεται σε χώρο εκδηλώσεων, όπου θα διεξάγονται από συναυλίες μέχρι συνέδρια. Όλα αυτά θα βρίσκονται κάτω από το ίδιο στέγαστρο, το οποίο θα έχει τις προδιαγραφές του «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου.

Επίσης, θα υπάρχει πάρκινγκ 2.500 θέσεων, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και κτήρια για όλων των ειδών τις χρήσεις. Όλα αυτά μέσα στο πάρκο «Πετρόφσκι», έκτασης 300.000 τμ, το οποίο δεν πρόκειται να μειωθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό...

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το παλιό στάδιο είναι μία από τις ιστορικότερες στη Μόσχα, καθώς το 1782 η Μεγάλη Αικατερίνη διέταξε την κατασκευή των Ανακτόρων του «Πετρόφσκι» στο πάρκο, ενώ το «Διναμό Στέιντιουμ» κατασκευάστηκε προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα.

Το συνολικό κόστος του έργου αναμένεται να αγγίξει το ιλιγγιώδες ποσό του 1,6 δις δολαρίων, χρηματοδότης του έργου θα είναι η τράπεζα VTB, η οποία θα δώσει και το όνομά της στο στάδιο, ενώ αρχιτέκτονας είναι ο Ολλανδός Έρικ Φαν Έγκερατ.

Λευτέρης Ντανοβασίλης

πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης