Η συμπεριφορά Τσαβούσογλου ν’ αφυπνίσει Πρόεδρο και ηγεσία

 Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο ΜΕΒΛΟΥΤ Τσαβούσογλου είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ήρθε στην Κύπρο ως επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής, Μάριου Καρογιάν.

Ο Τσαβούσογλου είναι μεν Τούρκος, όμως, ως εκ της θέσεως και του ρόλου του, οφείλει καθηκόντως να αίρεται υπεράνω της καταγωγής, των θέσεων και της πολιτικής της χώρας του.

Δεν εκπροσωπεί την Τουρκία, αλλά τις χώρες-μέλη της ΚΣΣΕ. Ο Μάριος Καρογιάν τον υποδέχθηκε θερμά, τον φιλοξένησε, του επιδαψίλευσε τιμές και, κυρίως, του έδειξε και του επιβεβαίωσε την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

Τον ενημέρωσε για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς και ο Τσαβούσογλου, όσο βρισκόταν στις ελεύθερες περιοχές, έδινε την εντύπωση ότι, πράγματι, ενεργούσε ως Πρόεδρος της ΚΣΣΕ και όχι ως ειδικός σύμβουλος του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Όσα ακολούθησαν είναι γνωστά, αλλ΄ ενδεικτικά της νοσηρής τουρκικής νοοτροπίας και πολιτικής τεχνοτροπίας. Ο Τσαβούσογλου διανυκτέρευσε στα κατεχόμενα. Γιατί; Αφού ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Μ. Καρογιάν, εδώ, στις ελεύθερες περιοχές όφειλε να διαμένει καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, αν σεβόταν τον Μ. Καρογιάν, την Κυπριακή Βουλή και, κατ΄ επέκτασιν, και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Τσαβούσογλου απέδειξε ότι είναι γνήσιος Τούρκος: Δεν σεβάστηκε και δεν αναγνώρισε κανέναν! Ούτε καν τίμησε τη φιλοξενία μας και όσα ο Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να του προσφέρει. Πίσω από τα τυπικά μειδιάματα, τις χειραψίες και τους ασπασμούς, κρυβόταν η πραγματική ψυχοσύνθεση του Τούρκου.

Στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ συναντήθηκε με «αξιωματούχους» του κατοχικού ψευδοκράτους, ως μη όφειλε, παρά τις έντονες υποδείξεις της ελληνικής πλευράς. Προπάντων, μίλησε με γλώσσα Ερντογάν-Γκιουλ-Μπαγίς, για δύο λαούς, για άρση του λεγόμενου εμπάργκο και απαίτησε από την ΕΕ να ανταποκριθεί σε δήθεν υποχρεώσεις της έναντι των Τ/κυπρίων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξεμάνη για την απίστευτη προσβολή, που έτυχε εκ μέρους του φιλοξενούμενού του και θα προβεί σε έντονες παραστάσεις προς την προεδρία της ΚΣΣΕ. Και λοιπόν; Τα πράγματα θα αλλάξουν; Ο Τσαβούσογλου θα αλλάξει και από Τούρκος Αττίλας θα γίνει… Ευρωπαίος και θα συμπεριφέρεται ως Ευρωπαίος;

Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η πολιτική απατεωνιά Τσαβούσογλου, διότι περί αφόρητης απάτης και ανεκδιήγητης προσβολής προς όλους τους Κυπρίους πρόκειται, πρέπει να ανοίξει τα μάτια, επιτέλους, και στον Πρόεδρο Χριστόφια και στον Πρόεδρο της Βουλής και σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες, που επιμένουν να πλέουν σε πελάγη ασύγγνωστης αφέλειας, επιπολαιότητας και βροντώδους υποτίμησης της τουρκικής τεχνοτροπίας. Ο Τούρκος δεν αντιμετωπίζεται με καλοπιάσματα, προσωπικές ή άλλες ηλιθιώδεις χημείες, με παραχωρήσεις και μειδιάματα.

Θα ξαναθυμίσουμε την υπόδειξη του στενού συμβούλου του Ελ. Βενιζέλου, Ιωαννίδη, κατά τις διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης. «Αν στον Τούρκο δείξεις τον ανδρισμό σου» (χρησιμοποίησε πιο κυριολεκτική λέξη), έλεγε στον Εθνάρχη, «θα σου δείξει τα οπίσθιά του. Αν του δείξεις τα οπίσθιά σου, θα σου δείξει τον ανδρισμό του». Αυτό έπραξε ο αναιδής και θρασύς Τσαβούσογλου έναντι της Βουλής και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έδειξε τον γνωστό τουρκικό ανδρισμό. Και οι ηγέτες μας… εξεπλάγησαν και κατεπλάγησαν για τον αδίστακτο εμπαιγμό τους από την πολιτική απατεωνιά του Τούρκου! Ως εάν να είναι η πρώτη φορά που, ως αρνιά, εξευτελίζονται και γελοιοποιούνται. Χωρίς ποτέ να διδάσκονται ούτε και να αφυπνίζονται. Διότι δεν κατάλαβαν ακόμα τι ο Τούρκος, σημαίνει…

Πηγή: Sigma Live

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης