Δρούτσας: Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη δεν είναι «νεκρός»

«Η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας βρίσκεται σε άριστο επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ξένους ανταποκριτές στην Αθήνα, και ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

"Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους θα μπορούσε να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας. Δεν είναι μόνο ο τομέας της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, αλλά και τα ενεργειακά σχέδια, όπως οι αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την Ελλάδα" υπογράμμισε ο Δημ. Δρούτσας.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως το σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.

Αναφερόμενος, δε, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με τον Ρώσο ομόλογο της στη Μόσχα, σχολίασε ότι "γνωρίζουμε ότι η βουλγαρική πλευρά έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για περιβαλλοντικές πτυχές της υλοποίησης του σχεδίου. Ένα από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής ήταν η συμφωνία για στενή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας και για δημιουργία μικτής ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετήσει τα απαραίτητα θέματα και θα βρίσκεται σε στενή επαφή με τη βουλγαρική πλευρά προκειμένου να διευκρινίσει εάν υπάρχει εκ μέρους της Βουλγαρίας αντίστοιχη πρόθεση να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό".

Πηγή:Enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ