ΛΕΥΚΑΔΑ: Ο "Κολοσσός" ...αγκαλιά με τα βράχια

Το πλοίο ''Κολοσσός" της ΝΕΛ σημαίας Μάλτα, προσέκρουσε σε βραχώδη απότομη περιοχή στα Βασιλικά της Λευκάδας στις... 05:45 τα ξημερώματα.

Το πλοίο απέπλευσε χθες στις 20:00 το βράδυ από το λιμάνι της Κορίνθου με προορισμό την Ανκόνα στην Ιταλία.
Στο πλοίο επέβαινε 20 μελές πλήρωμα, όλοι Έλληνες και μετέφερε 58 φορτηγά με τους 11 οδηγούς των οχημάτων, οι οποίοι δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο καθώς το ρήγμα έχει σημειωθεί στα στεγανά του πλοίου.

Από τη πρόσκρουση δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός ή ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Άντρες του Λιμενικού Λευκάδας έχουν μεταβεί στο πλοίο με ιδιωτικό σκάφος προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να επιχειρηθεί η ρυμούλκησή του. Όλοι οι επιβαίνοντες παραμένουν εντός του πλοίου.

Ένας οδηγός πάνω στο πλοίο «Κολοσσός» περιέγραψε τη στιγμή της πρόσκρουσης στα βράχια ως εξής: «Φύγαμε από τα κρεβάτια μας, το καράβι βρέθηκε πάνω σε ένα..βουνό!». Έτσι περιγράφει ο οδηγός Γιώργος Τέρπος, που βρίσκεται πάνω στο πλοίο Colossus, την ώρα της πρόσκρουσης σε βράχια μες στη νύχτα, σε όρμο της Λευκάδας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ,ο κ. Τέρπος αφηγήθηκε τις στιγμές αγωνίας για τους επιβάτες του πλοίου καθώς όλα συνέβησαν μέσα σε πυκνό σκοτάδι με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να μην μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

«Αυτό που συνέβη είναι απίστευτο», είπε επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Απολλωνίων Γιώργος Λογοθέτης, καθώς στην περιοχή υπάρχει δυνατός φάρος. Εκτίμησε ότι είναι δύσκολος ο απεγκλωβισμός του πλοίου, καθώς θα χρειαστεί να έρθουν δυνατά ρυμουλκά για να το τραβήξουν.

Η φωτογραφία είναι από: www.MyLefkada.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης