Ενισχύουν τον εκπαιδευτικό ρόλο στα Μουσεία της Ηπείρου

Με το ποσό των 600.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για εξοπλισμό τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου. Με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου των αρχαιολογικών μουσείων της Ηπείρου και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα προχώρησε στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, του εξοπλισμού τους για να λειτουργήσουν, σε αυτά, περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Μεταξύ αυτών και το νέο Μουσείο της Νικόπολης για τον εξοπλισμό της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, προϋπολογισμού 150.000ευρώ. «Με την ολοκλήρωση τους δίνεται η δυνατότητα του σχεδιασμού στο μέλλον, περιοδικών εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα τέσσερα μουσεία των Νομών της Ηπείρου, οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά των μόνιμων εκθέσεων.

Παράλληλα ικανοποιείται ο χαρακτήρας των μουσείων ως ζωντανών οργανισμών, που συνεχώς ανανεώνονται και παρέχουν εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στους επισκέπτες», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γεωργακοπούλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης