Μαριάννα Σπυροπούλου, μία ανερχόμενη πολιτικός

Τη δική της ξεχωριστή πορεία στο χώρο της πολιτικής, με ιδιαίτερη εμπειρία στα θέματα περιβάλλοντος, διαγράφει η ομογενής δικηγόρος Μαριάννα Σπυροπούλου, από το Σικάγο.

Στις ενδιάμεσες Αμερικανικές εκλογές, στις 2 Νοεμβρίου, η Μαριάννα Σπυροπούλου είχε μία ακόμη εκλογική νίκη, καθώς εκλέχθηκε, με το Δημοκρατικό Κόμμα, στο ΔΣ των Επιτρόπων (Commisioners) της Μητροπολιτικής Περιφέρειας για την Αποκατάσταση των Υδάτων της Μείζονος περιοχής του Σικάγο, με εξαετή θητεία.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιοχή ελέγχου υδάτων στον κόσμο, που ετησίως διαχειρίζεται περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Στις αρμοδιότητές της εμπίπτουν, μεταξύ άλλων, ο καθαρισμός των υδάτων της περιοχής του κεντρικού Σικάγο, όπου βρίσκεται και ένα μεγάλο μέρος της λίμνης Μίσιγκαν, τμήματα της οποίας ανήκουν στις πολιτείες Ιλινόι, Μίσιγκαν και Ιντιάνα.

Η Μαριάννα Σπυροπούλου, έχει καθολική αποδοχή από τους ψηφοφόρους της κομητείας Κουκ, της κεντρικής περιοχής στο Σικάγο, κάτι που εκφράστηκε και στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου ήρθε πρώτη σε ψήφους. Επισημαίνεται ότι τον Αύγουστο του 2009 είχε διοριστεί Επίτροπος (Commisioner) από τον Κυβερνήτη της πολιτείας του Ιλλινόϊ, Pat Quinn.

Στην παρούσα πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ η εκστρατεία της δεν ήταν εύκολη, όπως επισημαίνει η ίδια σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αν και ήδη έχει δεχτεί προτάσεις για άλλες πολιτειακές θέσεις, κάτι που δεν αποκλείει στο μέλλον, η 44χρονη Ελληνοαμερικανίδα δεσμεύεται να εργασθεί από τη θέση της Επιτρόπου για τη δημιουργία και διατήρηση πολιτικών, που αφορούν στις πλημμύρες, τη διαχείριση καταιγίδων, των ποταμών και συντήρησης περιβάλλοντος στην περιοχή ευθύνης της.

«Είχα την ευθύνη να απευθυνθώ, να συναντήσω και να συνομιλήσω με όσο το δυνατόν με περισσότερους πολίτες της Κομητείας μας. Η υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος, των μεγαλύτερων εφημερίδων του Σικάγου, όπως των Chicago Tribune, Chicago Sun-Times και Daily Herald, πολλών ανεξάρτητων ομάδων ψηφοφόρων, αλλά και περιβαλλοντολογικών ομάδων, όπως η Sierra Club, ενθάρρυνε τον αγώνα μου και με δεσμεύει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», τονίζει η κα Σπυροπούλου.

Λίγα λόγια τη Μαριάννα Σπυροπούλου

Η Μαριάννα Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αμερική. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο «Georgetown» και Νομικά στο «John Marshall Law School», ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο «Loyola».

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Εισαγγελέας και ανώτερο στέλεχος της Πολιτειακής Υπηρεσίες Ακροάσεων. Έχει εργαστεί σε ερευνητικό πρόγραμμα του Nomura Research Institute στο Λονδίνο, ενώ έχει ασχοληθεί με έρευνες και αναλύσεις για την οικονομία και την πολιτική της Ρωσίας και χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Σήμερα, ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου και διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο στην «καρδιά» του Σικάγο.

Η νεαρή ελληνοαμερικανίδα είναι κόρη του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, Συντονιστή της Περιφέρειας ΗΠΑ, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), και εξαδέλφη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τη Γερουσία των ΗΠΑ, Αλέξη Γιαννούλια.

Οι ελληνικές τις ρίζες την οδηγούν συχνά στην Ελλάδα, μαζί με τον σύζυγό της, οικονομολόγο Παύλο Βασιλάκο, στέλεχος της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας General Motors.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης