ΠΡΕΒΕΖΑ: Πρωτόγνωρες ζημιές από τις βροχές

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Νομού.

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας δόθηκαν σχετικές οδηγίες και άμεσα κλιμάκια της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προχώρησαν σε αυτοψίες και στην καταγραφή των ζημιών αλλά και στην εκπόνηση μελετών ώστε άμεσα να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης.


Σήμερα το πρωί ο Νομάρχης, κος Βασίλης Ιωάννου, επικεφαλής του κλιμακίου, επισκέφτηκε περιοχές με έντονα προβλήματα, στους Δήμους Λούρου και Θεσπρωτικού και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών.

Συγκεκριμένα ο Νομάρχης επισκέφτηκε την 8η επαρχιακή οδό στην περιοχή της Άνω και Κάτω Ρευματιάς, όπου καταγράφονται έντονα φαινόμενα καθιζήσεων και καταπτώσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου με κίνδυνο, όπως τονίστηκε από τους αρμόδιους μηχανικούς, να κλείσει ο δρόμος. Προβλήματα διαπιστώθηκαν επίσης στην 10η επαρχιακή οδό και σε κλάδους αυτής (περιοχές Παπαδάτων, Μελιανών, κλπ) και δόθηκαν σχετικές οδηγίες για την σήμανση των οδών προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και μέχρι της αποκατάστασής τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο Νομάρχης απέστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματέα Ηπείρου κα Δ. Γεωργακοπούλου Μπάστα, αναφέροντας τις ζημιές και καταθέτοντας παράλληλα αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση. Την ίδια ημέρα ενημέρωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας, στο οποίο συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου, για τις ζημιές που υπήρξαν και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο κος Βασίλης Ιωάννου δήλωσε, μετά το πέρας της επιθεώρησης του οδικού δικτύου: «Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν, όπως διαπιστώσαμε, σοβαρά προβλήματα στο επαρχιακό, εθνικό αλλά και βασικό δίκτυο του νομού. Μεγάλες ζημιές είχαμε στην 5η επαρχιακή οδό, στην 8η και στην 10η και σε κλάδους αυτών των επαρχιακών οδών.

Σήμερα, μετά από οδηγίες μας, κλιμάκια της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν επισκεφτεί όλα τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα, καταγράφονται οι ζημιές, και εκπονούνται μελέτες προκειμένου άμεσα να δοθούν όλοι οι δρόμοι προς χρήση.

Θα επιχειρήσουμε, παρά το ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μήνα της θητείας μας να κάνουμε ότι το καλύτερο ώστε το οδικό δίκτυο του νομού να παραδοθεί σε καλή κατάσταση. Ενημέρωσα τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου για τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ σύντομα θα της αποστείλω και αναλυτικό προϋπολογισμό για την αποκατάσταση των ζημιών. Ευελπιστώ ότι θα τύχουμε έκτακτης χρηματοδότησης για να ξεκινήσουμε τις εργασίες.

Όλοι διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρες ζημιές, αφού είναι γνωστά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν το νομό και την περιφέρειά μας, και τα οποία έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τις πολλές βροχές.

Απ’ ότι διαπιστώθηκε, οι υποδομές μας στο σύνολό τους άντεξαν, χωρίς να παραβλέπουμε ότι υπάρχουν και τα προβλήματα τα οποία καταγράφουμε. Όπως έχουμε δεσμευτεί, μέχρι τα τέλη του χρόνου να παραδώσουμε το νομό μας σε ετοιμότητα και όλες τις υποδομές μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.»

Πηγή: Σαρδέλα blogs

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης