Ελληνοαμερικανοί νικητές και χαμένοι των εκλογών

Από τους δέκα ομογενείς που κατέβηκαν στις Αμερικανικές εκλογές της Τρίτης, 2 Νοεμβρίου, τέσσαρες κέρδισαν τις αναμετρήσεις τους, ένας συνεχίζει να έχει πολύ μικρή διάφορα ψήφων με τον αντίπαλό του και οι άλλοι πέντε έχασαν.

Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι που κατήγαγαν τις πιο εντυπωσιακές νίκες είναι ήδη βουλευτές που επεδίωκαν επανεκλογή. Με την επιτυχία τους εξασφαλίστηκε ότι θα επιστρέψουν τον Ιανουάριο στην Ουάσιγκτον για μια ακόμα διετή θητεία στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι είναι ο Γιάννης Σαρμπάνης από την Πολιτεία Μαίρυλαντ , που κέρδισε με αναλογία ψήφων 60 έναντι 37 τοις εκατό (τελικό αποτέλεσμα), ο Κώστας Μπιλιράκης από την Πολιτεία Φλόριντα που συνέτριψε τον αντίπαλό του με 71-29 τοις εκατό των ψήφων (με 97% καταμετρημένο), η Σέλεη Μπέρκλεη από την Νεβάδα, που μέχρι την ώρα κατά την οποία γράφονταν η ανταπόκριση αυτή είχε εξασφαλίσει προβάδισμα 62 έναντι 35 τοις εκατό με καταμετρημένο όμως μόνον το 64% των ψήφων και η Νίκη Τσόνγκα από την Μασαχουσέτη που επίσης κέρδισε με αναλογία 55-42%.



Η Ντίνα Τάιτους στην 3η εκλογική περιφέρεια της Νεβάδα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απειλή που πρόβαλε στην υποψηφιότητά της ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός της χάνοντας τελικά την αναμέτρηση με 47,4 έναντι 48,2%.

Και οι δύο Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι για την Γερουσία, ο Αλέξης Γιαννούλιας στο Ιλινόι και ο Τσάρλι Κρίστ στην Φλόριντα έχασαν, ο πρώτος με ποσοστό 46 έναντι 48% και ο δεύτερος με 30 έναντι 49%. Επίσης δεν εκλέχτηκε η Σουζάνα Κοζμά, βουλευτής της 24ης περιφέρειας της Φλόριντα η οποία έχασε με ποσοστό 40-54%. Άσχημη ήταν η βραδιά και για τον νέο Ελληνοαμερικανό πολιτικό Ντην Σκόντρα, από την Πολιτεία Μαίην που φιλοδοξούσε να εκλεγεί για πρώτη φορά στην Βουλή αλλά έχασε με διαφορά 43-57%. Επίσης μεταξύ των χαμένων είναι και ο Ζαχαρίας Σπέις από το Οχάιο συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,4% έναντι ενός 53,9% που πήρε ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του.

Πηγή: VOA

Σημ: "Α-ΤΖ": Στις φώτο η πρώτη είναι η Νίκη Τσόνγκα από την Μασαχουσέτη, ακολουθεί ο Κώστας Μπιριλάκης από Φλόριντα και φυσικά ο Γιάννης Σαρμπάνης από Μαίρυλαντ. Σε αυριανή ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε και την φώτο της Κας Σέλεη Μπέρκλεη, εφ΄όσον επιβεβαιωθεί οριστικά η επιτυχία της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης