ΑΡΤΑ: ... Ήταν προπύργιο μιας αμαρτωλής ιστορίας


ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ: Ν’ απολυθούν όλοι οι κατέχοντες παρανόμους τίτλους από τις ιδιωτικές σχολές "Ευρώπη" και "Τομή"

Την απόδοση ευθυνών σε όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση έκδοσης «πλαστών» πτυχίων (εκπαιδευτικούς και όργανα διοίκησης) και την ανάκληση όλων των τίτλων σπουδών που έχουν εκδοθεί παράνομα ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας Μιχάλης Κουρουτός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στην Άρτα παρουσία και του γραμματέα της ΟΙΕΛΕ Δημήτρη Κάζαγλη.


«Διεκδικούμε ν’ απολυθούν όλοι οι κατέχοντες παρανόμους τίτλους και θα το πετύχουμε, να ‘στε σίγουροι. Θ’ απολυθεί κόσμος όπως απολύθηκε ο πυροσβέστης στην Ηγουμενίτσα. Σε όλη την Ελλάδα μιλάμε για χιλιάδες κόσμο» τόνισε ο κ. Κουρουτός στη διάρκεια της συνέντευξης η οποία έγινε το μεσημέρι στην είσοδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Εάν η ιδιωτική εκπαίδευση δεν λειτουργήσει υπό την εποπτεία του κράτους, τα όργανα διοίκησης δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, η ιδιωτική εκπαίδευση θα λειτουργεί ως μπακάλικο, θα μοιράζει διπλώματα και μάλιστα εξ’ αποστάσεως διπλώματα και δεν μιλάμε για μάθηση εξ’ αποστάσεως, μιλάμε απλώς για έκδοση τίτλων εξ’ αποστάσεων, θα μοιράζουν απ’ τα γραφεία τους έναντι αντίτιμου» τόνισε ο κ. Κουρουτός.

Η συνέντευξη έγινε με την ευκαιρία της σύγκλησης του ΠΥΣΔΕ Άρτας για να εξετάσει πειθαρχικές υποθέσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων που εμπλέκονται σε χορήγηση παρανόμων πτυχίων. Θέμα της ήταν «Οι εξελίξεις στην υπόθεση παράνομων πτυχίων ΤΕΕ ύστερα και από την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την 11-11-2010, που διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις της νομιμότητας, προσδιορίζει τους υπεύθυνους και εισηγείται αυστηρές ποινές».

Ο κ. Κουρουτός αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, η οποία όπως είπε ξεκίνησε το 2004 όταν μια απόφοιτος δημόσιου ΤΕΕ ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι διορίστηκε στη θέση της πτυχιούχος συγκεκριμένου ιδιωτικού ΤΕΕ - το όνομα του οποίου και ανέφερε ο κ. Κουρουτός- τονίζοντας:

«Ξεκίνησε με δική μας πρωτοβουλία ένας έλεγχος σ’ όλη την Ελλάδα όπου διαπιστώσαμε ότι η Άρτα ήταν προπύργιο μιας αμαρτωλής ιστορίας που εμείς το λέμε παραεκπαιδευτικό κύκλωμα το οποίο είχε εξαπλωθεί σε όλη τη Θεσσαλία και είχε αρχίσει να μπαίνει και στα γρανάζια των δύο κεντρικών πόλεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Επτά ΤΕΕ στη Λάρισα με μικρό αριθμό αποφοίτων, δύο στα Τρίκαλα αλλά η κύρια πηγή που τροφοδοτούσε αυτούς τους παράνομους, παράτυπους τίτλους ήταν η Άρτα. Χιλιάδες «μαθητές» που δεν φοίτησαν ποτέ έπαιρναν πτυχίο έναντι αδράς αμοιβής.

Υπεύθυνοι δεν ήταν μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, ήταν τα όργανα διοίκησης απ’ το 2000 μέχρι σήμερα στην Άρτα. Το 2004 ενημερώσαμε την κυρία Γιαννάκου η οποία προς τιμήν της ψήφισε το νόμο 3577 όπου ανακαλούσε τους τίτλους μετά το 2004 όσων ΤΕΕ είχαν διαπιστωθεί πράξεις πειθαρχικές και ποινικές.

Στη Λάρισα όλοι οι τίτλοι κατακρατήθηκαν και ακυρώθηκαν. Το ίδιο και στα Τρίκαλα. Δυστυχώς στην Άρτα μέχρι σήμερα, μέχρι πριν 5΄που το βάλαμε στο ΠΥΣΔΕ αλλά δεν δέχτηκε η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ να συζητηθεί το θέμα δεν έχουν ανακληθεί οι τίτλοι. Ποια είναι συνέπεια; Μέχρι και χθες σ’ οποιοδήποτε διορισμό γίνεται μέσω του ΑΣΕΠ οι προνομιούχοι έχοντες κάποια οικονομική δυνατότητα και πονηροί έχουν διοριστεί ή θα διοριστούν αύριο στο υπουργείο Υγείας και στο Δημόσιο και έπεται συνέχεια».

Ο κ. Κουρουτός καταλόγισε ευθύνες σε πρόσωπα τα οποία ανέφερε ονομαστικά ενώ χαρακτήρισε καταλυτική την παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιτζή που ζητάει απ’ την υπουργό να προχωρήσει σε τιμωρίες των υπευθύνων καθώς και την άμεση ανάκληση των τίτλων που είχαν εκδοθεί κατά προηγούμενα σχολικά έτη και είχε αποδειχθεί γι’ αυτούς η ύπαρξη παρατυπιών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε αυτή τη γάγγραινα και να σπάσουμε το απόστημα έτσι ώστε το παραεκπαιδευτικό κύκλωμα να σταματήσει να υπάρχει όχι μόνο στην Άρτα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Εάν τα ιδιωτικά σχολεία μετατραπούν σε επιχειρήσεις εκδόσεων τίτλων έχει σταματήσει η έννοια της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα γι’ αυτό καλέσαμε και την ΕΛΜΕ Άρτας και την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να τοποθετηθούν.

Το πόρισμα του κ. Ρακιτζή το ‘χουμε κοινοποιήσει πριν τρεις μέρες στις ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ και περιμένουμε τουλάχιστον έστω τελευταία στιγμή τη συμπαράστασή τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Το μαχαίρι στο κόκαλο

Ο κ. Κουρουτός εν κατακλείδι δήλωσε ότι είναι αποφασισμένοι οι εκπαιδευτικοί της ΟΙΕΛΕ και ο ίδιος να «Τελειώσουμε αυτή τη γάγγραινα και να σπάσουμε το απόστημα, ώστε αυτό το παραεκπαιδευτικό κύκλωμα να πάψει να υπάρχει στην Άρτα και σε όλη την Ελλάδα. Εάν τα ιδιωτικά σχολεία μετατραπούν σε επιχειρήσεις εκδόσεων τίτλων έχει σταματήσει η έννοια της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα γι’ αυτό καλέσαμε την ΕΛΜΕ Άρτας και την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να πάρουν θέση. Τους έχουμε κοινοποιήσει και το πόρισμα του κ. Ρακιτζή ώστε να πάρουν θέση τουλάχιστον την τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά τους τίτλους που μοίρασαν οι δυο σχολές, σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό ξεπερνούν τις 2000 και ο ίδιος δήλωσε ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο και όσοι παράνομα έχουν καταλάβει θέσεις να απομακρυνθούν.


Κάντε κλικ στον παρακάτω τίτλο να διαβάσεται περισσότερα...

 Πήρε "άριστα 20" και είχε 170 απουσίες...!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ