«Τα δελφινάκια του Αμβρακικού»... έφτασαν στη ΜΟΣΧΑ

Ο γνωστός ΄Ελληνας σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός επιχειρηματίας και πετυχημένος εκδότης βιβλίων Άγγελος Σιδεράτος πήγε στη ρωσική πρωτεύουσα ένα από τα καλύτερα του έργα- την ταινία μακράς διαρκείας «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού».

Ευρισκόμενος στη Μόσχα ο Άγγελος Σιδεράτος σε συνέντευξή στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" διηγήθηκε για τα αισθήματα και τις διαθέσεις που είχε πριν έρθει στη Ρωσία.

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού είναι μια δραματική, ηθογραφική, αλλά και ρομαντική ελληνική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα του Ντίνου Δημόπουλου.

Το σενάριο
Περίοδος του Μεσοπολέμου. Σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριουδάκι, στον κόλπο του Αμβρακικού, δύο παιδιά, ο Πέτρος (οκτώ χρόνων) και η Ανθούλα (επτά) περνάνε τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Με τον αυθορμητισμό και την αθωότητα της τρυφερής ηλικίας τους, ανακαλύπτουν σιγά σιγά το θαύμα του κόσμου που τα περιβάλλει.

Ώσπου, στο πρόσωπο ενός άλλου παιδιού, απόβλητου από την κοινωνία (και τη ζωή) επειδή έχει φυματίωση, γνωρίζουν τη σκληρότητα των "μεγάλων" που δεν συγχωρούν εύκολα τη διαφορά ή την εξαίρεση, και αποφασίζουν να αντισταθούν.

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Άγγελος Σιδεράτος
Σενάριο: Ντίνος Δημόπουλος
Πρωταγωνιστές: Χρήστος Ζορμπάς
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
Αλέξανδρος Ρήγας
Σταύρος Ντογιάκος (Πέτρος)
Κωνσταντίνα Αλευρά (Ανθούλα)
Σπύρος Πανταζής (Πάνος)
Νικήτας Χρόνης

Πρώτη προβολή 1993
Μουσική Χρήστος Λεοντής

Διάρκεια 98 λεπτά
Γλώσσα Ελληνικά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης