ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Σάββατο εκδήλωση για τον Αλή Ντίνο

Το διακεκριμένο σκιτσογράφο Αλή Ντίνο θα τιμήσει ο Δήμος Πρέβεζας, διοργανώνοντας εκδήλωση το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 19.30 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Αφορμή για την εκδήλωση, η απόφαση της κόρης του αείμνηστου Αλή Ντίνο, κ.Σαφέτ Ντίνο Μαυρομάτη να δωρίσει στο Δήμο 8 σκίτσα του πατέρα της στα οποία αποτυπώνονται χαρακτήρες Πρεβεζάνων της εποχής του Μεσοπολέμου, καθώς και μια φωτογραφία των σκιτσογράφων της ίδιας περιόδου.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαιρετισμό από τον Πρόεδρο των σκιτσογράφων Ηλία Μακρή και τους σκιτσογράφους Γιάννη Καλαϊτζή και Σολούπ, καθώς και ομιλία από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρίνα Βρέλλη.

Τα έργα του σκιτσογράφου θα εκτεθούν σε ξεχωριστό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο Αθανασιάδη (πρ.Ξενοδοχείο Πατίκου) μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης που υλοποιεί ο Δήμος. Οι εργασίες βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσης, ενώ η Δημοτική Πινακοθήκη, θα φιλοξενήσει έργα Πρεβεζάνων ζωγράφων, πίνακες που κατά καιρούς έχουν δωριθεί στο Δήμο ή άλλους που θα αγοραστούν στην πορεία.

Επίσης σε ειδικό θεματικό χώρο θα εκτεθεί φωτογραφικό αρχειακό από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας. Η Δημοτική Πινακοθήκη θα ανοίξει τις πύλες της επίσημα για το κοινό, στις αρχές Δεκεμβρίου και θα λάβει το όνομα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, ο οποίος έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Πρέβεζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης