ΑΡΤΑ: Άρχισαν συσκέψεις για την υποδοχή...

Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πόλις – Αμφιτρύων» και θα φιλοξενήσει 54 αθλητές των Special Olympics που θα έρθουν απ' την ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ με τους συνοδούς τους για το διάστημα 20-23 Ιουνίου.

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στην Άρτα τα μέλη της τοπικής επιτροπής που έχει αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης για την υποδοχή της Φλόγας και για τη φιλοξενία των αθλητών που θα έρθουν στην Άρτα το καλοκαίρι στο πλαίσιο των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics.


Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011 αναμένεται να φιλοξενήσουν 7.500 αθλητές, 2.500 προπονητές, 3.000 κριτές και διαιτητές, 30.000 εθελοντές, 40.000 μέλη οικογενειών αθλητών και χιλιάδες θεατές και δημοσιογράφους από κάθε γωνιά της υφηλίου.

Η συνάντηση των μελών της τοπικής επιτροπής έγινε σε κεντρικό cafe της πόλης ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες. Στην τοπική οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν ως υπεύθυνες διαμονής και σίτισης: Αγγελική Μανοπούλου και Ζωή Μπίζα.

Υπεύθυνος εκδηλώσεων: Δημήτρης Βλαχοπάνος. Υπεύθυνη προπονήσεων: Χρύσα Αντωνίου. Υπεύθυνος εθελοντισμού: Χαράλαμπος Μπίζας. Υπεύθυνος ασφάλειας ο Αλέξανδρος Γεωργοδήμος ο οποίος ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα και υπεύθυνος από το Δήμο Αρταίων ο Άλκης Παπαχρηστάκης ο οποίος είναι γυμναστής και θα είναι και υπεύθυνοι οι δυο τους για τη Φλόγα.

Η Χρ. Αντωνίου μιλώντας εκ μέρους της επιτροπής ευχαρίστησε την Τ.Α. για την αρωγή της και ιδιαίτερα το Δήμαρχο και το Δ.Σ. Άρτας που ενέκριναν ένα ποσό για τη φιλοξενία των αθλητών καθώς επίσης το Δήμο Πέτα τα ΜΜΕ και όλους τους φορείς που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες.

Η κυρία Αντωνίου θεωρεί το πέρασμα και το άναμμα της Φλόγας στον τόπο μας ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και πιστεύει ότι σ’ αυτή την εκδήλωση δεν πρέπει να λείπει κανείς. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Αγίου Δημητρίου με κάθε επισημότητα. «Θα είναι ένα πανηγύρι για μας.

Θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά της τοπικής ομάδας των S.O. που απ’ το ’88 λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα. Είναι 37 αθλητές. Ήδη στους αγώνες θα συμμετέχει η Άρτα με δύο ομάδες μία στο στίβο και μία στην ποδηλασία αλλά εδώ σ’ αυτό το πανηγύρι, σ’ αυτή τη χαρά του τόπου μας θα συμμετέχουν όλοι οι αθλητές, παλιότεροι, νεότεροι και θα ήθελα ο κόσμος να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις αυτές» τόνισε.

ΠΗΓΗ: www.arta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης