2 & 3 Δεκεμβρίου η Επιμόρφωση των νέων Δημάρχων

Τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θα επιμορφώσει το υπουργείο εσωτερικών με διημερίδες που θα οργανώσει σε έξι μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν το επιχειρησιακό πρόγραμμα των ΟΤΑ για τις πρώτες 135 ημέρες, το σύστημα διακυβέρνησης των νέων δήμων και περιφερειών, τις νέες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τις μετατάξεις του προσωπικού.

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν οικονομικά ζητήματα, τις συνενώσεις των νομικών προσώπων των δήμων και την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων.

Σε επίπεδο Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί διημερίδα 2 και 3 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα και θα κληθούν να συμμετέχουν ο νέος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι τρεις δήμαρχοι του Νομού, με τους υπόλοιπους δημάρχους που εξελέγησαν σε επίπεδο Ηπείρου όπως και τα νεοεκλεγέντα δημοτικά, αλλά και το περιφερειακό συμβούλιο.

Παράλληλα και μετά από μελέτη διεύρυνσης και αποτύπωσης για εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης αιρετών και εργαζομένων και στους δυο βαθμούς αυτοδιοίκησης προβλέπεται να αναπτυχθεί δυναμική διαδικασία επιμόρφωσης του πολιτικού προσωπικού και των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση έχει βάθος χρόνου και δεν είναι στατικού χαρακτήρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης